Stichting

De Kracht van 8

kinderen spelen tijdens een training een coöperatief spel, dit kan ook tijdens een workshop, cursus of lezing

OPLEIDING TOT SPIEGELKIND COACH

meisje kijkt achter zich via een spiegel, opleiding tot spiegelkind coachdoor Margrete Stoute en Karin Tooren

Heb je als hulpverlener wel eens de indruk dat ‘het probleem’ van het kind in feite het probleem is van (één van) de volwassenen om het kind heen, bijvoorbeeld van een ouder,

Volwassenen die hulp zoeken voor een kind doen dit, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het kind iets mag aanleren of afleren; kortom dat ‘het probleem’ bij het kind ligt. Wat hierbij nogal eens over het hoofd wordt gezien, is dat het kind met z’n (non)verbale taal, spel, leer- en/of ontwikkelingsproblemen wellicht iets heel anders zichtbaar wil maken. Het kind wil de ouder of leerkracht iets over zichzelf leren. Dit noemen we spiegelgedrag en het kind dat dit gedrag vertoont een ‘spiegelkind’.

Denk bijvoorbeeld aan een moeder die aangeeft dat haar kind het heel lastig vindt om naar school te gaan. 
Veel drama bij het afscheid en een diep ongelukkige moeder, die niet meer weet wat ze met de situatie aan moet. Op dat moment mag bijvoorbeeld de vraag ‘hoe is het voor jou om je kind los te laten?’ gesteld worden aan moeder en laat je haar in de spiegel kijken.

Het effect van het toepassen van “spiegel-coaching” is in de praktijk zeer krachtig. Met slechts enkele sessies kan resultaat bereikt worden. Wil jij ook ervaren hoe dit werkt? Schrijf je dan in voor deze opleiding.

Spiegelkind-opleiding

Deze 8-daagse opleiding geeft praktische handvatten om vanuit dit andere perspectief te kijken én te handelen.
Theoretische inzichten vanuit literatuur en onderzoek, praktische werkvormen en praktijkervaringen dragen bij tot jouw ontwikkeling tot Spiegelkind-coach.

Wat kun je met deze opleiding?

Naast persoonlijke ontwikkeling, zijn de handvatten in deze opleiding gericht op:

  • Het aanleren van spiegeltechnieken; hoe spiegelen kinderen en hoe kun je zelf spiegeltechnieken inzetten om iets zichtbaar te maken?
  • Het aanleren van vertaaltechnieken; hoe kom je achter de betekenis van spiegelgedrag?
  • Kwaliteits- en oplossingsgericht denken en handelen.
  • Versterken van je eigen zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
  • Ontdekken van eigen kernovertuigingen.
  • Verdieping in (ouder)gesprekken middels verbindende communicatie.
  • Ondersteuning van volwassenen die moeite hebben met bepaald gedrag van kinderen / jongeren.

Kosten: € 1.650,-.
Informatie en opgave via: mail@kikopleiding.nl o.v.v. Spiegelkind.
Meer informatie >

Prijzen onder voorbehoud.


Voormalig deelnemers vertellen:

Ik wil steeds vaker weten wat een kind met zijn gedrag mij te ‘vertellen’ heeft. Tijdens de training ging ik op zoek naar de boodschap die voor mij achter het gedrag zat wat ik moeilijk vond om mee om te gaan in de klas. Ik kreeg inzicht in delen van mezelf die heel krachtig en waardevol bleken te zijn in mijn werk. Dit heeft een positieve invloed gehad op mijn handelen en daarmee ook op de houding en het gedrag van de kinderen in de klas. Een mooie ontdekkingstocht om mee te maken.”

“Ik verheugde me iedere keer op een trainingsdag en kwam enthousiast en geïnspireerd thuis.
Niet leeggezogen (zoals schoolstudiedagen), maar opgeladen! De praktijkopdrachten maakten het voor mij ook heel waardevol.”

training spiegelcoaching wordt gegeven door Margrete Stoute en Karin Tooren“Lastig gedrag werd gedrag waar ik geen last meer van had!”

Scroll Up