Stichting

De Kracht van 8

De Kracht van 8 kinderen lopen over strandpalen in de zee

KRACHT VAN 8 SCHOOL

Het Festival in Zwollelogo brede school het festival in zwolle

Na de opening in 2009 van de 1e Kracht van 8 School in Zwolle, openden basisschool Het Festival in 2013 de deuren van een prachtig nieuw gebouw, met volop ruimte voor de basisschoolkinderen, de enthousiaste leerkrachten en alle Kracht van 8 materialen.

pilaar in de basisschool het festival pilaar in de basisschool het festival

De Kracht van 8 workshop ouders

Dinsdag 2 oktober 2012 was de eerste Kracht van 8 workshop voor ouders van dit jaar. Het was een mooie inspirerende workshop waarbij we leuke reacties terug kregen van de ouders. Een vader vertelde dat zijn vrouw vorig schooljaar was geweest. Hij had wel iets gelezen maar nu hij het zelf heeft gevolgd, heeft dit een grote meerwaarde! Je begrijpt meer wat je kind bedoeld en waar ze het over heeft.

Na de uitleg hebben we het Grok spel gespeeld. Ouders moesten per tweetal een gevoel of behoefte uitleggen zonder het woord te benoemen. Tot slot hebben we het ontdek je kracht spel gedaan om zelf de 8 krachten te ervaren. We hopen in januari weer een inspirerende Kracht van 8 workshop te mogen geven.

De kracht van 8 workshop ouders

Tevreden

Wij ontvingen een enthousiaste mail van een tevreden ouder over deze school, met de volgende tekst;
‘Mijn zoontje zit op de eerste “kracht van 8 school” van Nederland, Het Festival in Zwolle. Hij kwam van een andere school waar hij niet gelukkig was. Op zijn nieuwe school, Het Festival, is hij zielsgelukkig en komt hij iedere dag blij uit school. Dat is zo fijn om te zien! Mijn complimenten daarom voor jullie goede en mooie werk bij de stichting “De Kracht van 8”.’

Studiemiddag

Woensdag 15 september 2010 stond er een studiemiddag gepland in het teken van De kracht van 8. Het was de eerste studiemiddag, die schoolbreed werd ingezet. Hoewel ik al eerder op een Brede School heb gewerkt, heb ik nog nooit met alle partners een studie(mid)dag meegemaakt. Eindelijk!

Het was een hele inspirerende middag. Op andere scholen, waar ik gewerkt heb, hangen De Kracht van 8 posters wel, maar heb ik dit nooit in het onderwijsprogramma teruggevonden. Er werd hap snap gerefereerd aan de krachten en dat was het dan. Op Het Festival is het de rode draad en wordt er ook structureel aandacht aan besteed. Het staat op het rooster. Leuk om nu ook te zien dat het kinderdagverblijf hier ook mee aan de gang gaat.

Vorig jaar heb ik ook met De kracht van 8 gewerkt en heb mogen beleven wat het effect is. Heerlijk om de groei bij kinderen te zien en de opbrengst in de groep!

Tijdens de studiemiddag was er ruim tijd om vragen en of opmerkingen te maken. Ook was er gelegenheid genoeg om eens in materialen te kijken.

Wij gingen de krachten nog een keertje gezamenlijk langs. Bij iedere kracht stonden wij even stil en was er tijd om in een klein groepje in te zoomen. Heel leuk om dan met de andere partners eens van gedachten te wisselen. Wederom werd duidelijk wat De kracht van 8 is. Het effect was ook bij ons merkbaar. Het leek wel teambuilding.

Margrete en Jeannette, bedankt!

Eline Kijk in de Vegt

Scroll Up