Stichting

De Kracht van 8

de kracht van 8, respectvol omgaan met jezelf en elkaar, vraag informatie bij bestuur of coördinatoren

BESTUUR

Het bestuur van stichting De Kracht van 8 bestaat uit:

  • Margrete Stoute-Boots, voorzitter/secretaris
  • Bea Bakker
  • Gonny Vijn-Bakker
  • Leo Stoute

Margrete Stoute-Boots margrete stoute boots
Voorzitter en creator van stichting De Kracht van 8. Moeder van twee zonen, eigenaar van een praktijk voor gezins- en kindercoaching in Oudkarspel en als docent verbonden aan verschillende opleidingen voor kindercoaching in Nederland.

“Het klinkt misschien gek, maar ik ben heel blij, dat mijn eigen kind met pesten in aanraking kwam. Daardoor heeft hij mij een spiegel voorgehouden en kon uiteindelijk De Kracht van 8 ontstaan.” Mijn motto is: “ontdek en blijf in je eigen kracht!”

Bea Bakkerbea bakker
“Sinds januari 2010 mag ik mij bestuurslid van ‘Stichting De Kracht van 8’ noemen. Ik heb de Stichting leren kennen door mijn afstudeeronderzoek vanuit de opleiding Creatieve Therapie Beeldend.

In opdracht van de Stichting heb ik tien beeldende activiteiten ontwikkeld die klassikaal of in kleine groepjes buiten de klas aangeboden kunnen worden. Deze activiteiten zijn terug te vinden in de aanvullingenset voor het ‘Bronnenboek’ van 2011.

De Kracht van 8 betekent voor mij een manier om respectvol en positief met elkaar om te gaan. Ik vind het waardevol dat iedereen, waar dan ook, door de acht krachten zulke bruikbare handvatten aangereikt kan krijgen voor prettige intermenselijke relaties. Ik ben in de veronderstelling dat wanneer scholen structureel gebruik gaan maken van ‘De Kracht van 8’, dat er op de scholen een prettiger leefklimaat zal ontstaan en er minder kinderen worden gepest.”

Gonny Vijn-Bakkergonny vijn bakker
Bestuurslid, verzorgt de grafische vormgeving en de website voor De Kracht van 8. Woonachtig in Noord-Scharwoude, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Tevens eigenaar van haar bedrijf GonBa, grafische vormgeving en webdesign.

“De Kracht van 8 betekent voor mij; kleur, vooruitgang, dynamisch, vrolijk, zelfvertrouwen, met elkaar, mogelijkheden en zon, het hele jaar door!”

Scroll Up